От Еклисиаст и Още

Наука и вяра разкрити чрез един живот

by Салвестиан Телър


Formats

E-Book
$9.99
Softcover
$24.99
E-Book
$9.99

Book Details

Language : Other
Publication Date : 7/23/2024

Format : E-Book
Dimensions : N/A
Page Count : 368
ISBN : 9798385026586
Format : Softcover
Dimensions : 5x8
Page Count : 368
ISBN : 9798385026593

About the Book

"

Какво предизвика студената война между бивши съюзници и как започна информационната ера, която позволи на човек да стъпи на Луната в края на хилядолетието? Отговорите на тези и други въпроси се търсят в събитията от живота на съвременник, който участва в създаването на първите компютри зад желязната завеса, както и в научно технологичния прогрес на няколко нации от различни политически и социални системи и култури. Поколението наречено бейби-бум изпитва травматични изживявания точно в апогея на своята възраст, когато мнозина очакват да дадат плод и да му се насладят. Вместо това, в страните на Източна Европа, те трябва да вземат жизнено важни решения и да предприемат драматични преселвания, подобни на полета на птица, държана в клетка от рождение. В търсенето на нови ценностни системи те трябваше да излязат от тясната професия, като се ангажират активно със социални и етични въпроси от фундаментално естество.

На фона на изключително интересната и вълнуваща история на информатиката, книгата извършва проницателен анализ на световните събития, както и на най-дълбоките ценности в основата на всяко човешко същество, като обяснява защо науката на 21-вия век не може да даде отговор на всички въпроси от живота. Тя дава посока и надежда в един объркан и безсмислен свят като подготвя читателя с вяра и мъдрост да посреща неговите предизвикателства.

"


About the Author

Авторът е компютърен учен и инженер, който активно участва в проектирането и внедряването на първите български компютри по време на студената война. Получава докторска степен в компютърните науки и работи по суперкомпютри в Манчестърския университет. По късно придобива научна степен по медицинска физика и инженерство в Имперския Колеж в Лондон и през 90-те години става един от лидерите в проектирането и внедряването на първите медицински комуникационни системи и стандарти за архивиране на изображения. Сега работи в областта на философията и богословието, съредактор на престижното списание Наука и Християнска Вяра.